Älskade askbarn, marsbarn, maskrosbarn, saliga olycksbarn, tattarunge…

Det e sånt som småfåglar gör...

…mbd-barn, dampbarn;- varför ska du vrida och vända på allt!? Gör nu som jag säger nån enstaka gång!!! Men du är ju för härlig med dina änglaögon, skina som sjärnor och stora som tefat….kära lilla gudagåva du har det inte lätt i livet…vad ska jag göra med dig…

småfåglar6

Något som hände kring -68….

Vid denna tid i Vetlanda vid högstadiets begynnelse bestämde sig en 13 årig grabb från en socken däromkring att om det nu är så omöjligt att förstå vad ”jag vill vara ifred” betyder ska dom djävlarna och skojfittorna se att om jag så hade velat alltid kunnat klå er allihopa, och om dom nu är så förtvivlat inkapabla till klarspråk är jag gåtornas mästare och katen nog att spela upp derar skådespel på min egen scen och bjuda till påtvingad dans såsom ni hånar mig när jag gör som ni säger och ger mig stryk när jag inte gör som ni vill….

Luen som hade allt vad vad både teoretisk och praktisk duglighet beträffar fast i andra rum än klassrum, borrade upp den av alla sina postorderbeställda ollonpistoler som bäst lämpade sig för den kalliber av geverskulor som låg bland den enorma mängd sedan sekelskiftet ihopsparat bråte i ladugård, vagnbod å brygghus (och fortfarande gör för de vuxna som förenar nytta med nöje i nattliga eskapader och kära återseenden av den så smärtsamt saknade barnsliga förundelsen).

Dagen efter inträffade mig veterligen världens första school shooting i vetlanda. -” jag sa åt dom att dansa, du vet som på film, sen sköt jag på backen och det blev ju fart på fötterna men det är ju inte någon dans såsom i filmerna, men det visste jag ju, ja du vet…jag sa att dom skulle dansa men inte, dansa som på diskotek utan..hm..aaah…e.eh..eh meta..metaforiskt!!! Heter det ju såklart…ja som i bibeln! Alltså jag ville ju inte skada dom det är ju fel! Man ska ju aldrig skada någon anna med mening…men det händer ju såklart när människor är ”exalterade” men om någon gör något fel ska man inte ge dom skuld…alla vet ju själva vad som hänt….det finns så mycket skuld i världen, människor dör av skuld, blir sjuka av skuld och allt man gör blir bara till mer och mer skuld. Tillslut tror man att man är Satan själv men jag har sätt satan i vedboa när jag var barn, och jag vet ju att inte heller satan är ond….Det står ju inte heller i bibeln…det står ju tvärtom…vet du vad luciefier betyder!? Det betyder Ljusbringaren! Och en dag skall satan återkomma med ljuset till Gud så att Gud ser sig själv i sin avbild som han belagt med skuld och förlåtelsen alltså riktig förlåtelse sker när gud inser att en förvisad krigare som ur allt lidande och skuld, alla krig och vedervärda handlingar vi begår mot varandra av egen kraft skapar ett ljus lika stark som det Gud en gång hade, tar detta ljus till sin förvisare finns inga offer eller förövare och tronen som Gud inte ville dela kommer nu att delas.

-”Alltså i universum finns ju inte dagar, det kan ju sker när som helst…kanske också har hänt massa gånger…man vet ju inte! Ingenting vet man fast ändå helt plötsligt vet man massor…som igår när jag gjorde kaffe kom jag på att jag är nog egentligent ganska intelligent…men det surrar ju hela tiden…man får ju inte tyst på skallen….jag kan ju inte läsa en bok och jag blir ju förvirrad bland folk, du vet som på ica när du var liten, då jag blev så trött att jag bara ställde korgen och la mig ner och personalen bar in mig på kontorer och hämtade dig från bilen…

…dom var ovanligt snälla den gången, fast du blev ju arg för att dom skrattade…jag tittade ju i taket, och du sa åt dom att;-
”man inte ska tro man är snäll om man samtidigt skrattar och hånar den man är snäll mot och det spelar ingen roll om den man är snäll mot är eller inte är en idiot och om den man är snäll mot fattar eller inte fattar att man skrattar ut och hånar dom för om du tror idioten inte fattar att du hånskrattar hur kan du då tro att idioten fattar att du är snäll?! Du tror du är så jävla bra men du har inte ordning på en ända tanke och du försöker inte ens! Han är min Pappa och inget annat. Du slutar skratta nu och fattar du inte nu vad min pappa menar med skojfitta är du utan tvekan en idiot”.

…alla vill ju saker hela tiden…

..”Jag är ju inte intresserad av det dom säger med ansiktet eller deras prat även om jag såklart vill att dom ska må bra, men vet ju inte vad jag ska svara med ord om ansiktet inte stämmer översens…då blir man ibland så trött så man inte orkar röra sig och så säger man bara massa saker som retar dom…du vet, när jag kallar folk för skojfittor.
Dom ger sig ju inte och så är ju inte jag mot dom, folk är ju som dom är och då finns det ju ingen anledning att pressa dom på svar dom inte har. Dom flesta menar ju väl och jag vet ju det.
Nästan alla människor menar väl det är ju därför man blir så där trött och då finns det inget annat att göra för att få vara ifred, än prata fitta och kuk…du vet aschenbechers sjukdom eller tipex eller vad det heter, (tipex-touretts) fast efersom jag inte säger det på riktigt samma sätt, utan på det sättet jag tycker att det låter, alltså jag hör ju inte fel men fattar inte riktig bara, så det låter ju det dumt och så pratar man bar på såsom dom gör med mig fast på ett lite annorlunda sätt, så blir man sjuk och får sova några dagar på psyk”.

Ja, alltså inte intelligent på det sättet…

men nu skiter jag iett`…dom släpper inte in mig längre…vet du va nya läkaren sa!? att han läst alla journaler sen jag var 18 och ville ställa några frågor…det var ganska många och jag svarade..å vet du vad han sa sen!? Han sa;-Du är inte schizofren och har aldrig varit så tänk inte på det mer, bara att glömma…något du vill säga?Jag sa att jag ville ha sobril men det fick jag inte..fick lergigan.

Välviljan och amoralen, tänk på barnen…..

Som 18 åring eller den ålder man hade legg som sa man var`t möttes man av barnen som nyss varit som jag utanför systemet, äffärn å pressbyrån… Jag köpte ut och hade inga betänkligheter.
Det föreföll som att de krymte och man undrade om verkligen var så liten när man var tretton. Man började tänka å svättas, affasi, social fobi…gjorde som dom sa.
Hittade foto från jag va tretton å det stämde att det var så liten man va men resten var ju bekant, Jag e Jag. Man va liten när där man stod å leta folk vid äffarn; Vi var ju allt från 10-46 vart man hängde, efterfesten vart ibland hos äldre än så.
Då vart det inget fel, tvärtom vart man utom sig av frustration när det pekades på allt det som inte var fel. Ingen tänkte ingen hörde, käften bara gick på läraren, soctanten, fritidsgårdens personal som trodde man va tjenis på nåt vis. Tillslut skrek man;- men vad är det som är så svårt att fatta!? Detta är felet! Du är felet! Du letar efter ingenting varje dag, hela tiden, jag är faktiskt intresserad av saker på riktigt. Inget blir bättre av att du säger saker när du inget har att säga! Sen gick man. Så är det nu som då.
Det hjälpte inte…jag ser ju inga barn..jo..de ju e inte det…dom tittar på fel saker….. på barn och på sånna som jag…..man såg dom rikta in sig på mig…det var försent.
Kan du köpa cigg? Skönt det var bara cigg. Sen inne vid kassan kom då tanken;-om det är barnens hälsa det handlar om, objektiv konsekvens…då är nog cigg något av dett värsta…fast jag vet bättre än att tro det går tusenfalt variablar på varje man ringar in…varför tänker du varför säger du inte bara nej när du kan ge människor vad dom vill ha!!!
För att du ä snäll, tar människor på allvar…eller så e jag ett svin…fattar vad jag inte kan fatta…så frågar expertiten vad man ska ha; -ciggaretter. Glömt vilka så klart…ok..ett prince ett marlboro det är vanligast…ett mjukpack å marlboro light…eeh…långa…snus….göteborgrape..lös…general portion. Allt var fel, stört för dom har ju lite pengar precis som jag….förlåt..ta en femtiolapp..de lugnt.
En dag kom en tjej fram vid systemet…kan du köpa 6 cider, två tetra rött, det billigaste å en koskenkorva…alltså andra ska ha inte bara jag. Hon var tretton skulle fylla fjorton…
-Alltså jag pallar inte…förlåt..jag vet ett det är stört…jag fattar att du vill supa å det e lungt men jag kan…inte..det går inte…ni e för många…kan inte sluta tänka. Polisen stoppar mig jämnt å jag pissar rent jämt…förlåt e ju inte ditt fel, alla har problem, jag mina å du dina men snart vet jag inte vart jag ska köpa mat.
Hon tänkte lite å sa…nä de e klart..e ok…du vet du ser ju lite störd ut…alltså på ett bra sätt…inte som en vuxen…vill du köpa Ritalin? Nä jag har metamina så det räcker…sen super man klokare om man tar medicinen…fast antar att du behöver pengar..Precis, pengar…jobbit å låna hela tiden..alla räknar även kompisar förutom en men hon har heller aldrig. (Vi pratade adhdmedicin, hon tyckte den var bra, hon tyckte hon själv var bra. Ibland behöver man pengar å säljer å dom som köper behöver det dom köper. Det borde finnas åt alla så det räkte men de gör de inte å folk är inte som folk tror… Ingen tjatar, går hitta nån som delar när det knasar. De e som det e hur vore det om man också trodde på de?)